VIDEO: Zásah policistů v kancelářské budově na Holandské v Brně se obešel bez zranění

foto: Policie JMK

BRNO – Dramatické okamžiky zažili během pondělního dopoledne lidé pracující v kancelářích výškové budovy v brněnské Holandské ulici. Policie ve čtvrtek o události zveřejnila další informace a video ze zásahu.

O zásahu policie v kancelářském komplexu na Holandské ulici v Brně jsme psali v článku. V osmnáctém patru budovy muž střelnou zbraní ohrožoval lidi. Svou činností na místě spustil požární alarm, takže se začalo evakuovat 200 lidí. Jak popsal policejní mluvčí David Chaloupka, policisté vybavení dlouhými zbraněmi se snažili ozbrojeného muže nalézt. „Muž měl v ruce zbraň a choval se značně nevypočitatelně, například si pistoli přikládal k hlavě. Policisté s mužem nejprve vyjednávali, a když se k nim po chvíli přiblížil, tak jej pomocí hmatů a chvatů zadrželi a odzbrojili. U sebe měl krátkou perkusní střelnou zbraň, která byla funkční a připravená ke střelbě. Od muže následně zjistili, že do budovy donesl i nějakou výbušninu,“ uvedl Chaloupka. Pyrotechnici při prohlídce objektu nalezli zničenou místnost a v ní fragmenty, které by mohly pocházet z nástražného výbušného systému a které odeslali k další expertíze. Na místě byl i policejní krizový intervent a věnoval se lidem, pro které událost byla velmi traumatizující. „Případ si převzali kriminalisté, kteří jej kvalifikovali jako nebezpečné vyhrožování a obecné ohrožení. Zadrženého muže zatím vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nebylo možné vyslechnout, zůstává hospitalizovaný v uzavřeném zdravotnickém zařízení,“ dodal Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.