Zaměstnankyně krajského ředitelství hasičů pomohla při nehodě cestou do práce

foto: HZS JMK

BLANSKO – Už jsme vás několikrát informovali o událostech a nehodách, při kterých pomáhali příslušníci Hasičské záchranné služby během svého volna. Pomoc však dokážou poskytnout i občanští zaměstnanci.

Paní Dana pracuje jako mzdová účetní na krajském ředitelství Hasičské záchranné služby v Brně. Ve středu ráno jela autem do práce společně se svojí dcerou, kterou čekaly přijímací zkoušky na doktorské studium. U Šebrova na Blanensku však zastavily u vážné dopravní nehody osobního auta a multikáry, o které jsme psali v článku. Při střetu se zranili dva muži. Jeden z nich zůstal při vědomí zaklíněný v osobním autě. Paní Dana neváhala, vytočila tísňovou linku a informovala o situaci na místě. Potom se jí podařilo dostat do kabiny osobního auta a společně s dalšími lidmi poskytla zraněnému seniorovi první pomoc do příjezdu záchranné služby a hasičů. „Naše jednotka zaklíněného řidiče z vozidla vyprostila a po ošetření posádkou záchranářů byli oba zranění odvezeni do nemocnice,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška a dodal: „Těší nás, že jsou lidé jako paní Dana a její dcera, kteří i bez speciálního výcviku a vybavení neváhají a poskytnou pomoc, když je potřeba. A dobrou zprávou na konec je fakt, že dcera paní Dany přes všechny ranní peripetie přijímací zkoušky úspěšně složila.“

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

foto: HZS JMK