VIDEO: Opilý řidič na Vyškovsku vyrukoval na hlídku s kuriózní výmluvou

zdroj: Policie JMK

VYŠKOV – Přistižený opilý řidič na Vyškovsku tvrdil policistům, že za jeho pozitivní dechovou zkoušku může údajná konzumace světoznámého nealkoholického nápoje a domácí minerální vody.

Ve středu v podvečer zdůvodnil kontrolovaný šedesátiletý šofér na Vyškovsku svoji pozitivní dechovou zkoušku netradiční výmluvou, že pil jen Mirindu a Ondrášovku. Starší řidič na sebe krátce předtím upozornil svým riskantním stylem řízení. Na rovném úseku před zraky policejní hlídky bezdůvodně zrychloval a zpomaloval. Po zastavení hříšníka během kontroly začal seniorův vůz z kopce nebezpečně couvat přímo na služební automobil. Dechové zkoušky pak prokázaly, že zastavený řidič je opilý, přístroj totiž policistům opakovaně ukázal hodnoty kolem 1,5 promile alkoholu v dechu. Až na služebně se starší řidič nakonec doznal, že celé předcházející odpoledne prokládal vodku pivem. Policisté muži na místě okamžitě zadrželi řidičský průkaz. „Nyní je navíc důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě uznání viny hrozí i pobyt ve vězení,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.