Cizinec vykrádal pokladny autobusů. Řidič ho nakonec v Kyjově v autobusu zamknul

Foto: Policie JMK

HODONÍN – Postrachem řidičů autobusů se stal na Hodonínsku zloděj, který se naučil překonávat pneumatické otevírání dveří.

Zloděj vykrádal na Hodonínsku peníze z pokladen v autobusech a osobní věci řidičů. Na vloupání mu vždy stačilo jen pár minut, během kterých vybíral drobné z pokladny. Sebral i cennější osobní věci řidičů. I během krátkých přestávek mezi jízdami se proto řidiči museli mít na pozoru. Na ostražitost šoférů nakonec zloděj doplatil minulý týden v Kyjově. Jak popsal policejní mluvčí David Chaloupka, při vloupání do autobusu odstaveného na nádraží cizince sledoval jiný řidič, který zloději zavřel dveře a držel jej uvnitř autobusu až do příjezdu policie. Hlídka pak na místě zjistila, že sedmačtyřicetiletý zloděj byl v minulosti vyhoštěný cizinec a v České republice neměl co dělat. „Také vloupání se dopustil více. I proto skončil ve vazbě, kde si počká na trest,“ doplnil Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.