Podcast Šalina do ucha slaví rekordní počet stažení

Foto: DPMB

BRNO – Už rok mohou posluchači stahovat do svých zařízení podcast dopravního podniku s názvem Šalina do ucha. Ten nabízí zajímavosti ze života řidičů i samotného ředitele.

Za rok fungování si lidé mohli poslechnout 17 rozhovorů s tematikou městské hromadné dopravy, celkem byl podcast stažen desettisíckrát. Zajímavostí je, že dopravní podnik je jediným, který v Česku tuto platformu používá. „Podcast je pro nás dalším kanálem, přes který chceme popularizovat brněnskou městskou hromadnou dopravu. Naším cílem je přinášet zajímavá dopravácká témata. Současně posluchače seznamujeme s chodem dopravního podniku a necháváme je nahlédnout takříkajíc pod pokličku, “ popsal generální ředitel DPMB Miloš Havránek. Na jeden díl průměrně připadá 640 posluchačů, kteří jsou z 95 % z České republiky. Nejvíce zastoupení má Brno následované Prahou a dalšími městy v Česku a na Slovensku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ze sedmnácti doposud vydaných dílů byl nejpopulárnější ten s generálním ředitelem Havránkem, který si poslechlo 1 200 osob. Zatím probíhaly rozhovory jen se zaměstnanci dopravního podniku, to se ale změní. Následující díl tak přinese rozhovor s Petrem Suchánkem o stavbě tramvajového tunelu v Žabovřeskách. Všechny díly jsou dostupné na podcastových platformách a webových stránkách podniku.