Opilý cestující usnul a probral se v noci na konečné v zamčeném autobusu

ilustrační foto: IDS JMK

BRNO-VENKOV – V první březnový den zpestřil policistům na Brněnsku noční službu třiadvacetiletý cizinec, který je zalarmoval, když se nemohl dostat ze zamčeného autobusu.

Podle policejního mluvčího Davida Chaloupky cizinec při cestě autobusem tvrdě usnul a sesunul se mezi sedačky tak šikovně, že jej ani řidič při kontrole po ukončení jízdy na konečné zastávce nenašel. Autobus proto uzamkl a odjel domů. Jenže cizinec se ve dvě hodiny ráno probudil, byl celý zmatený a nemohl se dostat ven ze zamčeného autobusu. Volal proto na dispečink dopravce. Na místo museli být přizváni i policisté, protože v pokročilou noční hodinu se nedařilo sehnat řidiče s klíči. Mladého muže se jim zakrátko podařilo z autobusu vyprostit. „Úsměvnou situaci potom částečně vysvětlil i výsledek dechové zkoušky cizince, který nadýchal téměř dvě promile alkoholu,“ doplnil Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.