Řidiči na I/43 nerespektovali dopravní značení, předjížděli na nebezpečném horizontu

zdroj: Policie JMK

BLANSKO – Policisté se kvůli vysoké nehodovosti zaměřili na frekventovanou komunikaci I/43 ve stoupání za osadou Perná ve směru na Svitavy.

Policisté sledovali pomocí dronu dopravu na frekventovanou komunikaci I/43 ve stoupání za osadou Perná ve směru na Svitavy. Impulzem pro ně byl kamerový záznam jednoho z řidičů, na kterém byl zachycen nebezpečný předjížděcí manévr na horizontu v zákazu předjíždění. Podle policejního mluvčího Davida Chaloupky se v uvedeném místě v minulosti odehrálo mnoho vážných i smrtelných nehod. Policisté iniciovali úpravu dopravního značení, která proběhla v roce 2015. Od té doby se nehodová situace v místě výrazně zlepšila, stále se však najdou řidiči, kteří zde předpisy nerespektují. Právě kvůli nim si v tomto týdnu policisté přizvali i policejní drony. Netrvalo dlouho a objektiv dronu zachytil prvního hříšníka. „To už o něm věděli i policisté na nedaleké křižovatce u motorestu, kde devětapadesátiletého řidiče zastavili. Protože řidiči za zjištěné porušení dopravní značky hrozí i zákaz řízení, oznámili jej správnímu orgánu k projednání,“ doplnil Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.