VIDEO: Dívky posprejovaly hradební zeď, netušily, že je snímají kamery

Ilustrační foto

BRNO – Umělecky se vyjádřit dostaly chuť dvě dívky, které seděly nad petrovskými hradbami. Netušily však, že je sledují pracovníci dohledového centra.

Ve večerních hodinách si dala sraz skupinka mladých, která živě diskutovala na hradbách pod Petrovem. Dohled kamer zvýšil svůj zájem, jelikož se nezřídka stalo, že došlo k vandalismu. Úsudek pracovníků byl opodstatněný, jelikož za malou chvíli jedna z dívek vytáhla černý sprej a začala jím psát nápisy na různá místa cihlové zídky. Podpořila ji v tom také její známá, která stříkala sprejem střídavě do prostoru a směrem k zídce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Operátoři kamer k nim vyslali nejbližší hlídku městské policie. Dívky byly muži zákona překvapené a netušily, že je snímá kamera. Proto ihned odhodily spreje dolů z hradeb. „Nezletilá dívka a její kamarádka skončily v rukou republikové policie,“ dodává tisková mluvčí Markéta Skřivánková.