Staveniště předáno. Rozjíždí se práce na parkovacím domě na Akademickém náměstí

Vizualizace: Atelier Kristen

BRNO – Poklepáním základního kamene pomyslně začala stavba parkovacího domu na Akademickém náměstí. Ten doplní vodní prvek a rozličná zeleň.

Parkoviště nabídne celkem 411 míst, dalších 212 přinese venkovní plocha. Na střeše vznikne zázemí pro vozy poháněné LPG a uvnitř i pro elektroauta. „Stavba je velmi přínosná, protože lokalita trpí jedním z největších deficitů parkovacích stání v Brně. Je to vhodné místo pro parkovací dům typu park and ride na západní straně města pro příjezd od Svitav, protože se odsud dá pokračovat městskou hromadnou dopravou z Veveří nebo Kounicovy,“ sdělil radní města Brna pro dopravu Petr Kratochvíl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K nepoznání se změní i okolí. Asfaltová plocha bude doplněná zelení a dřevinami, podél ulic Pod Kaštany a Veveří se vysadí stromové aleje, u křižovatky na malém náměstí je plánován vodní prvek. Na fasádě parkovacího domu budou popínavé rostliny. Nyní probíhá předání staveniště, práce započnou 27. března a potrvají 14 měsíců.