V Řečkovicích brzy vznikne zelená oáza

Foto: Dáme na vás

BRNO – Další projekt z participativního rozpočtu Dáme na vás má zelenou. Proběhlo poklepání na základní kámen, a tak už nic nebrání vybudovat Řečkovický Hráj.

Na neudržované části městského pozemku vedle školky na Škrétové, při ulici Družstevní vzniknou mlatové cesty, přistaví se lavičky, houpačky a pískoviště. Za pár měsíců si zde návštěvníci budou moci odpočinout třeba na procházce. Momentálně je pozemek řadu let nevyužívaný a zarostlý. Záměrem je využít všechny dřeviny, které zde vyrostly a jen je doplnit. Není v plánu přestavit prostor na moderní hřiště, ale využít přírodních prvků a vytvořit příjemné místo k setkávání. „Cílem projektu je vytvoření kvalitního, veřejně přístupného prostoru na městském pozemku, který bude sloužit jako nové místo procházek a setkávání, odpočinku i aktivní zábavy. Jedná se o zelenou oázu mezi hustou zástavbou, určenou k volné zábavě i ke hře jak dětí, tak dospělých,“ upřesnila navrhovatelka Eva Matoušková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.