Balíci, kachny, škodiči a jiní: Břeclavští strážníci se nenudí

Foto: Městská policie Břeclav

BŘECLAV – Činnost Městské policie Břeclav je velice různorodá. Ukázku různých zásahů břeclavských strážníků v minulých dnech krátce představila preventistka Lenka Rigó.

Hlídka strážníků kontrolovala řidiče, který při jízdě nesvítil, a také neměl doklady. Následně hlídka přivolala ke kontrole i policii, protože řidič nikdy nevlastnil řidičák a navíc měl pozitivní test na drogy. Operátor linky 112 oznámil osobu v bezvědomí nacházející se v restauračním zařízení. Strážníci i záchranáři našli osobu již při vědomí, ale pod vlivem alkoholu. Při kontrole pacienta však byli záchranáři napadeni podnapilou přihlížející osobou, kterou strážníci zpacifikovali, spoutali a předali policistům. Další oznámení bylo o muži stojícím v chodbě činžovního domu. Obyvatelka domu měla strach vyjít z bytu. Muž byl také pod vlivem a jen si spletl patro. Strážníci ho ztotožnili a správně nasměrovali. Někdo poškodil plot dětského hřiště Na Valtické a obrubníky v ulici Hlavní. Pachatelé byli zjištěni, ustanoveni a ztotožněni. Svědek oznámil, že uprostřed vozovky se válí balík slámy, který se skutálel z valníku. Strážníci balík odvalili a operátor městského kamerového systému dohledal řidiče valníku, který pak balík odstranil. Poslední oznámení bylo o neorganizovaném a bezpečnost provozu ohrožujícím pohybu kachen na parkovišti u obchodního domu. „Strážníci zatleskali, kachny pochopily a uskutečnily přesun vzduchem,“ dodala Rigó.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.