Požár stodoly v Brně: Velitel vyhlásil II. stupeň požárního poplachu

Foto: HZS JMK

BRNO – Ve středu večer hořela v Brně na ulici Kamenná čtvrť stodola. Hasičům se podařilo uchránit majetek v hodnotě dvou milionů korun. Jeden člověk se zranil. Velitel zásahu vyhlásil II. stupeň požárního poplachu.

Operační středisko hasičů bylo informováno v sedm hodin večer o požáru stodoly uvnitř dvorního prostoru a v těsném sousedství rodinného domku na ulici Kamenná čtvrť. Na místě nakonec zasahovaly čtyři jednotky profesionálních hasičů a dvě jednotky dobrovolných hasičů. Velitel zásahu totiž vyhlásil II. stupeň požárního poplachu. Oheň zasáhl spodní patro a také podkroví objektu. Bylo potřeba po lokalizaci zahájit vyklízecí práce a průběžně dohašovat vyskladněný materiál. Celý zásah trval přes dvě hodiny. „Vyšetřovatelem požáru nebyla prozatím vyčíslena způsobená škoda, ale podařilo se nám uchránit majetek v hodnotě dvou milionů korun. Příčina požáru je také stále v šetření. V místě události byla evidována jedna zraněná osoba,“ uvedl mluvčí hasičů Štěpán Komosný.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.