Požár hospodářského stavení v Šošůvce na Blanensku: Hasiči vyváděli zvířata do bezpečí

foto: HZS JMK

BLANSKO – Ve čtvrtek před třetí hodinou odpoledne zasahovali hasiči u požáru zemědělského stavení v Šošůvce na Blanensku. Požár ohrožoval hospodářská zvířata. Vzniklá škoda je 900 tisíc. Jeden hasič se zranil.

Ve čtvrtek odpoledne zachvátily plameny hospodářské stavení v obci Šošůvka na Blanensku. Vzhledem k velké ploše požáru byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu. Hasiči se zapojili do záchrany hospodářských zvířat ze zasaženého objektu, zvířata přemístili do bezpečí mimo požářiště. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu po dvou hodinách. „Požár se podařilo zlikvidovat po necelých sedmi hodinách zásahu. Během zásahu se zranil profesionální hasič, na kterého spadla část střešní konstrukce. Hasič skončil v péči záchranné služby, která jej po ošetření převezla k dalšímu vyšetření do brněnské nemocnice,“ popsal zásah mluvčí hasičů Štěpán Komosný. Celý zásah se protáhl až do nočních hodin, protože hasiči museli dohašovat a vyklízet uskladněné seno a slámu. Při tom jim poskytovali zázemí dobrovolní hasiči z blízkých obcí. „Předběžná škoda byla našim vyšetřovatelem vyčíslena na 900 tisíc korun a zásahem jsme uchránili majetek za 9 miliónů korun. Příčina požáru je stále v šetření, ale pracujeme s verzí nedbalosti,“ doplnil Komosný.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.