V hodonínské zoo vylomili šimpanzi dvířka a utekli. Zaměstnanci zoo evakuovali

Foto: Zoo Hodonín

HODONÍN – Zoo Hodonín se omlouvá všem návštěvníkům, kteří museli v neděli opustit zoo, případně se tam vypravili. Utekli tři šimpanzi z expozice a hrozilo, že se dostanou do areálu zoo.

Evakuace a uzavření Zoo Hodonín v neděli bylo preventivním bezpečnostním opatřením v souladu se směrnicí při úniku zvířat. Důvodem byl únik tří šimpanzů přes poškozený zámek jistícího systému do obslužného zázemí pavilonu. Nešlo o selhání chovatelů, ani nebyli ohroženi návštěvníci. Tuto mimořádnou situaci vyřešili pracovníci uspáním šimpanzů veterinářem. Nikdo nebyl zraněn, šimpanzi jsou nyní zpět ve své ubikaci. „Rychle jsme vyklidili celou zoologickou zahradu. Povolali jsme našeho veterinárního technika i dvě veterinářky, které namíchaly ty správné směsi k uspání všech tří zvířat, povedlo se nám je pak bezpečně uspat,“ uvedl ředitel zoo Martin Krug. Šimpanzi jsou v pořádku. Zoo bude v pondělí běžně otevřena. „Událost stále zpracováváme včetně formy náhrady vstupného a vydáme také oficiální tiskovou zprávu. Děkujeme za pochopení,“ uvedla zoo na své stránce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.