Hromadná nehoda u Krhova: Zimní počasí se sněžením komplikovalo dopravu

Foto: Policie JMK

BLANSKO, VYŠKOV – I když už jaro začalo, vrátilo se zimní počasí. Komplikace to přináší řidičům, zvláště pokud už si přezuli zimní pneumatiky na jarní. Na to doplatili při hromadné nehodě na silnici I/43.

V úterní dopoledne zaskočilo prudké sněžení některé řidiče na Blanensku a později komplikovalo dopravu také na části Vyškovska. Problémy měli hlavně řidiči nákladních vozů v kopcích. Původně suchou vozovku totiž během krátké chvilky pokryla vrstva sněhu. Policisté v úterý přijali řadu oznámení o drobných kolizích a nesjízdných vozovkách. „Největší komplikace způsobila po 7. hodině ráno nehoda na 27. kilometru silnice I/43 ve stoupání u Krhova. Bouralo nejméně šest osobních aut. Naštěstí při nehodě nebyl nikdo zraněn, za nákladním vozem se střetlo několik aut a silnice musela být zcela uzavřena,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka. Dopravu policisté odkláněli ve směru na Svitavy u Černé Hory přes Rájec Jestřebí a ze Svitav na Brno přes Boskovice. Před desátou hodinou už policie řídila dopravu kyvadlově.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na Blanensku zasahovali hasiči u dalších dvou dopravních nehod. V Kotvrdovicích se srazila tři osobní auta, místo bylo neprůjezdné, nehoda se obešla bez zranění. Ve Velkých Opatovicích se srazilo osobní auto s nákladním, jeden člověk byl zraněný. „Řidičům připomínáme, že změnám klimatických podmínek je nutno přizpůsobit i styl jízdy: snížit rychlost a dodržovat dostatečné rozestupy,“ dodal Chaloupka.

Velké Opatovice,foto: HZS JMK
Střelice, foto: HZS JMK