Záchranáři poskytli opilci první pomoc, ten jim za to poděkoval nadávkami

Ilustrační foto

BRNO – Problém s neukázněným pacientem měli zdravotníci, kteří ošetřovali opilého Brňana u hlavního nádraží. Na pomoc jim musela přispěchat hlídka.

Vlivem silné opilosti muž upadl a poranil si hlavu. Na místo dorazila sanitka a záchranáři se ho jali ošetřovat. To se ale opilci nelíbilo a počastoval je sprostými nadávkami. Personál si vyžádal příjezd strážníků, kteří asistovali při převozu do nemocnice. Už během jízdy čtyřiapadesátiletý muž nedokázal ocenit pomoc zdravotníků a všechny zahrnul vulgaritami. Jeho agrese se vystupňovala v nemocnici, kde se pokusil napadnout hlídku, musel být proto spoután. „Na základě rozhodnutí ošetřujícího lékaře byl převezen na záchytnou stanici. Po vystřízlivění ho čeká správní řízení, kde se budou úředníci zabývat neuposlechnutím výzvy úřední osoby a její znevážení,“ popisuje tisková mluvčí Markéta Skřivánková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.