Pomoc má městská policie v krvi, životadárnou tekutinu dnes hromadně darovala

Foto: MPB

BRNO – Dnes navštívili zaměstnanci Městské policie Brno Fakultní nemocnici u svaté Anny, aby doplnili zásoby krve. Celkem se jich sešlo na třicet, polovinu tvořili důležití prvodárci.

Českým nemocnicím dlouhodobě chybí desítky tisíc dárců, městští policisté i civilní zaměstnanci proto přišli do svatoanenské nemocnice, aby upozornili na nedostatek životadárné tekutiny. Zhruba ze šesti stovek pracovníků jich pravidelně krev darují dvě třetiny. Pravidelně také oslovují možné nové dárce a chtějí inspirovat i širokou veřejnost. „Velmi děkujeme každému, kdo se pro dárcovství rozhodne. Dnešní odběr dokazuje, že to může být i příjemná zkušenost. Personál transfuzního oddělení svatoanenské nemocnice byl milý a pečující, pro kolegy to byl bez nadsázky pozitivní zážitek,“ vylíčil Luboš Oprchal, ředitel brněnské městské policie. Pomoc strážníků ale tímto nekončí, podporují často i samoživitele a přispívají rodinám pečující o nemocné a postižené děti.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.