Požár dřevostavby na Znojemsku způsobil vysokou škodu

Foto: HZS JMK

ZNOJMO  – Na velikonoční pondělí odpoledne zasahovalo dvanáct jednotek u požáru rodinného domu v obci Kubšice na Znojemsku. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Při zásahu se zranil dobrovolný hasič.

V pondělí krátce po půl třetí odpoledne operační středisko hasičů na tísňové lince přijalo informaci o stoupajícím kouři ze střechy rodinného domu v obci Kubšice na Znojemsku. V době příjezdu první jednotky byla již střecha zachvácena plameny. Hasiči proti šířícímu se požáru ihned nasadili vnitřkem i vnějškem budovy několik vodních proudů. Zásah jednotkám komplikovala skrytá ohniska a s tím spojená nutnost rozebírání konstrukcí a izolací. Při zásahu se lehce zranil jeden dobrovolný hasič, kterého převezla k dalšímu ošetření do nemocnice posádka záchranné služby. Do večerních hodin na místě zasahovaly jednotky z druhého stupně požárního poplachu. „Krátce po 22. hodině ohlásil velitel zásahu likvidaci. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření. Škodu předběžně odhadl vyšetřovatel na několik milionů korun,“ konstatoval mluvčí hasičů Filip Venclovský

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.