Židenicemi se proháněl opilý řidič s vypuštěnými koly

Ilustrační foto

BRNO – Nezvyklou podívanou měli psovodi městské policie v Židenicích, když narazili na Brňana, který projížděl Židenicemi s defektem na dvou pneumatikách. Jelikož byl pod vlivem alkoholu, převzala si ho republiková policie.

Strážníci si při kontrole městské části všimli auta, které kličkovalo na silnici a obě levá kola mělo vypuštěné. Řidič, i když dostal pokyn k zastavení, ještě chvíli pokračoval v jízdě, až nakonec zhasl motor. Už od prvního okamžiku měla hlídka pochybnosti o jeho zdravotním stavu, působil na ni totiž opile, což prokázala provedená dechová zkouška s hodnotou přes dvě promile. „Třiadvacetiletý muž u sebe neměl řidičský ani občanský průkaz, ukázal nám pouze osvědčení o registraci vozidla. Kde přišel k defektu říct nedokázal,“ podotýká tiskový mluvčí Jakub Ghanem. Nyní je podezřelý z trestného činu a hrozí mu pobyt za mřížemi.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.