V pondělí měla speciální hasičská technika náročný den

Foto: HZS JMK

BRNO – Vyprošťovací automobily z brněnské stanice Lidická v pondělí vyjely k několika zásahům. Během jednoho dne najezdily 258 kilometrů.

Skupina hasičů-jeřábníků z brněnské stanice Lidická se zúčastnila exkurze v dílnách dopravního podniku, kde se dozvěděla něco o konstrukci, nouzovém ovládání a manipulaci s autobusy v případě dopravní nehody. Po návratu na základnu je čekalo hned několik výjezdů. První výjezd absolvovala posádka do obce Tetčice na Brněnsku, kde na zaparkovaný nosič kontejnerů samovolně spadla stará lípa, která poškodila kabinu nosiče. „Za pomoci vyprošťovacího automobilu jsme kmen podvázali a odstranili,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Při návratu zpět na základnu byl vyprošťovací automobil operačním střediskem odeslán k dopravní nehodě na ulici Svatoplukova, kde se zapojil do odstraňování poškozeného sloupu. Ani z této události se posádka nevracela přímo na základnu, ale byla povolána k dalšímu zásahu do Brna-Černovic k zvednutí pásového dopravníku s druhým vyprošťovacím automobilem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve večerních hodinách vyjel vyprošťovací automobil do Veselí nad Moravou k dopravní nehodě osobního automobilu s přívěsem, na kterém byly převáženy úly plné včel. Bodavý hmyz situaci na místě komplikoval a zásah se prodloužil do pozdních nočních hodin. „Hasiči vyložili většinu včelstev z havarovaného vozíku a následně za pomocí vyprošťovacího automobilu vrátili vozík zpět na komunikaci. Na základnu se posádka vrátila po půlnoci,“ doplnil Mikoška.