Závěr policejních vyšetřovatelů: V rodinném domu v Suchohrdlech vybuchl unikající plyn

Foto: HZS JMK

ZNOJMO – Ničivý výbuch ve středu večer zcela zdemoloval rodinný dům v Suchohrdlech na Znojemsku. V troskách domu zemřel pětadvacetiletý muž. O neštěstí jsme psali v článku. Vyšetřovatelé zjistili, že výbuch způsobil unikající plyn.

Podle kriminalistů a vyjádření přizvaných odborníků dospěli vyšetřovatelé ke zjištění, že výbuch v rodinném domku v Suchohrdlech poblíž Znojma způsobil unikající plyn. Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška někdo v domě manipuloval s připojením k instalovaným spotřebičům. Nyní kriminalisté zjišťují okolnosti výbuchu, zda šlo o neodborné zacházení či jiný důvod. Pomoci by jim měly posudky odborníků. Kriminalisté budou také získávat další informace a zjišťovat, co události předcházelo. Na základě získaných poznatků pak stanoví vyšetřovací verze případu. Pro jejich určení a další postup v případu budou důležité také výsledky z nařízené soudní pitvy, která měla proběhnout v průběhu čtvrtka. „Znojemští policisté událost nadále prověřují jako obecné ohrožení z nedbalosti a usmrcení z nedbalosti,“ konstatoval Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Foto: HZS JMK