Festival vína VOC Znojmo aneb den vína, folklóru a gastronomie

Zdroj: VOC Znojmo

Nenechte si ujít jedinečný a oblíbený Festival vína VOC, který se ve Znojmě koná tradičně první květnovou sobotu. Den plný vín originální certifikace, zábavy a tradic vás čeká nejen na Horním náměstí, ale i na Václavském náměstí, Slepičím trhu, v ulici Obrokova i u rotundy sv. Kateřiny.

Těšte se na desítky stánků, které nabídnou kvalitní vinařské kousky. Letos budete moci poprvé ochutnat dvaačtyřicet nově zatříděných vín VOC Znojmo ročníku 2022 a samozřejmě i vína starších ročníků.

Festival vína VOC Znojmo se během uplynulých čtrnácti let stal významným kulturním svátkem města Znojma, jde o druhou největší vinařskou událost hned po Znojemském historickém vinobraní. Ochutnávky vín typických místních odrůd Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené zpestří bohatý kulturní program, inspirovaný vínem, lidovými tradicemi a zvyky,“ sdělil předseda VOC Znojmo František Koudela.

Na festivalu nebude chybět ani muzika, o hudbu různých žánrů se postarají znojemské folklorní soubory Dyjavánek, Dyjavan i cimbálová muzika Antonína Stehlíka, Dyleň z Karlových Varů, Banda Slovakia, Horňácká muzika Petra Mičky či folková Druhá tráva Roberta Křesťana.

Přijďte se pobavit! Festival vína VOC Znojmo se koná 6. května 2023, vstup je volný. Podrobné informace k akci naleznete na webových stránkách VOC Znojmo.