Brněnský dopravní podnik zvyšuje pokuty černým pasažerům

Foto: DPMB

BRNO – Místo osmi set rovnou tisícovku. Od 1. května si tak černí pasažéři v brněnských vozech připlatí. Také se zvýší počet revizorů, jelikož jen za uplynulé tři měsíce přistihli přes deset tisíc osob bez jízdenky.

Cestující jedoucí načerno si od května připlatí. „Důvodem je prevence a také zjednodušení administrativy. Je nutné si uvědomit, že jízdné v brněnské MHD se více než 10 let nezvedalo a nákup jízdenky je velmi jednoduchý. Není tak důvod, proč jezdit bez ní. Pokud tak někteří lidé činí, ať si připlatí,“ uvedl Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna. Zaplatit pokutu lze na místě hotově nebo kartou. Pokud lidé odmítnou, je možné uhradit přes eshop, doplatkové pokladně nebo zasláním na účet. V těchto případech je sankce stanovena na 1500 korun plus 25 korun za jízdenku. Dopravní podnik připravuje bonusový program pro ty, kteří vlastní šalinkartu. Jelikož loni přibylo přes 34 tisíc neplatičů, zvýší také počet kontrol. Nejčastěji si nekupují jízdenky lidé ve věku 18-25 let a 30-40 let.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.