Pediatrie v poliklinice na Lesné se dočkala rekonstrukce

Foto: dkarchitekti

BRNO – Poliklinika na Lesné se může pyšnit novou pediatrií, hlavním vstupem s recepcí a jednotným informačním systémem. Tyto úpravy interiéru navazují na výměnu fasády, která proběhla před třemi lety.

A čeho se rekonstrukce týkala? Opravena byla hlavní vstupní hala, zřídila se recepce, novinkou je informační systém, který nabízí jednodušší a přehlednější pohyb po poliklinice. Zásadní změnou je bezbariérový přístup na pediatrii, který je nyní možný hlavním vestibulem. Přibyly dvě ordinace pediatrů s čekárnou navrženou přímo pro malé pacienty.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Rekonstrukce byla navržena architektonickou kanceláří dkarchitekti, kdy autoři brali ohled na původní materiálové řešení, včetně hlavního vstupu. Zde mohou pacienti obdivovat renovovanou původní mozaiku od manželů Vašicových z roku 1975, nové skleněné obklady a původní materiál betonového stropu. „Tím ale práce na renovaci a úpravě objektu nekončí. V příštím roce bychom chtěli opravit vnitřní elektroinstalaci, na řadu by také měla přijít obnova zeleně ve vnitřních atriích a další etapa rekonstrukce středního pavilonu,“ doplnil Dan Zeman, ředitel městské příspěvkové organizace Sdružení zdravotnických zařízení.