Cyklista na Znojemsku měl srdeční zástavu, záchranáři ho resuscitovali

ilustrační foto: ZZS JMK

ZNOJMO – V pátek dopoledne vyslalo operační středisko záchranářů na Znojemsko pozemní lékařskou posádku, záchranářský tým a vrtulník. Došlo tam ke kolapsu cyklisty, který vyústil v srdeční zástavu.

Záchranáři pacienta resuscitovali a podařilo se jim obnovit jeho oběh. „Muže středního věku jsme poté zaléčeného, zaintubovaného a na řízené ventilaci letecky transportovali k další péči na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Celkově lze říci, že v těchto dnech vyjíždíme prakticky denně k cyklistům, jedná se především o úrazy, ať už jezdec spadne samovolně nebo dojde ke kolizi s jiným dopravním prostředkem,“ popsala mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Blíží se další prodloužený víkend, proto záchranáři žádají ty, kteří chtějí vyrazit ven na kolo: Zkontrolujte jeho technický stav, hlavně brzdy, použijte ochranné prostředky, především helmu, nepijte alkohol, nepřeceňujte svoje síly, dodržujte pitný režim, nepoužívejte sluchátka, pokud je to možné, jezděte po cyklostezkách. „Přejeme šťastnou a bezpečnou cestu,“ dodala Bothová.