Brno si nechá zpracovat studie o velkém městském okruhu i Lesné

Zdroj: mestsky-okruh-brno.cz

BRNO – Radní vybrali firmy, které provedou studie ohledně řešení velkého městského okruhu i dopravní situace na Lesné.

Studie křížení ulice I/42 (Velký městský okruh) s Železničním uzlem Brno zodpoví na otázku, jaké je nejvhodnější technické řešení mostního křížení včetně dopadů do navazujících křižovatek na Heršpické a v prostoru za nádražím. Dopravní studii vypracuje PK Ossendorf, který již v minulosti zpracovával materiál, ze kterého tato studie vyjde. „Tento zpracovatel je s územím seznámený a už dříve se podobnou problematikou zabýval. Díky tomu dojde k časové i finanční úspoře,“ doplnil Petr Kratochvíl, radní pro oblast dopravy. Hotovo by mělo být do pěti měsíců s finální nabídkou 975 tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Druhá, prověřovací studie se bude zabývat dopravní obslužností Lesné. Tam nyní jezdí autobusy a tramvaje, bohužel je poptávka vyšší než nabídka. Studie tak posoudí aktuální situaci a navrhne řešení včetně různých možných variant dopravy. Nejlepší nabídku podala společnost Mott MacDonald CZ s částkou 270 tisíc korun. Termín dodání jsou tři měsíce.