Noční požár obytných buněk v Plotní ulici v Brně za sebou zanechal osm obětí

Foto: HZS JMK

BRNO – Osm lidí zemřelo při nočním požáru obytných buněk v Plotní ulici v Brně. Pravděpodobně se šlo o brněnské bezdomovce.

Hasiči zasahovali od čtvrteční noci u požáru obytných buněk na Plotní v Brně. Ještě kolem sedmé hodiny ranní dohašovali skrytá ohniska, příčina i výše škody je v šetření. Požár měl tragické následky, na místě zemřelo osm lidí. Požár vypukl po druhé hodině v noci, hasiči jej zlikvidovali a postupně nalezli těla obětí. „Naše operační středisko vyslalo na ulici Plotní tři prostředky. K požáru vyrazila velkokapacitní sanitka, inspektor provozu a záchranářská posádka. Počítali jsme s tím, že na místě může být více zraněných. Bohužel jsme však již nikomu nemohli pomoci, v prostoru bylo postupně nalezeno osm mrtvých,“ popsala mluvčí záchranářů Michaela Bothová..

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ještě kolem sedmé hodiny ranní dohašovali skrytá ohniska, příčina i výše škody je v šetření. „Hořet pravděpodobně začalo po druhé hodině ranní, na místo jsme přijeli o půl třetí a začali jsme hasit čtyřmi vodními proudy,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák. Až do rána hasiči rozebírali konstrukce a dohašovali skrytá ohniska. Podle předběžných výsledků ohledání lidé do buňky vnikli neoprávněně, uvedla policie na své stránce. Po vzniku požáru už ze silně zakouřeného prostoru nenašli cestu ven. Podle majitele byl ve středu odpoledne objekt prázdný, bezdomovci jej využívali jen k přespání. „Na místě je služební pes, který zjistí, zda tam nebyly nějaké hořlaviny, které by ten požár způsobily,“ informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.