Opilec ujížděl strážníkům, poté se dal na útěk. Nadýchal téměř tři promile

Ilustrační foto

BRNO – Scénu jako z akčního filmu zažila hlídka městské policie, která honila po Brně dvaatřicetiletého cizince a jeho spolujezdce.

Při kontrole okolí Koliště autohlídka zahlédla vozidlo, které mělo poškozené levé zadní světlo a čerstvě odřenou levou stranu. Navíc bylo evidentní, že řidič má s jeho ovládáním potíže. Vydala proto pokyn k zastavení, což muž nerespektoval a začal ujíždět. Dojel na parkoviště na Dornychu, odkud už nemohl pokračovat dál v jízdě, vyskočil proto i se spolujezdcem z auta a dali se na útěk. „Řidiče jsme chytili v Mlýnské ulici a rovnou mu nasadili pouta. Spolujezdce vypátrali kolegové po malé chvíli,“ vysvětluje tisková mluvčí Jana Pokorná.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strážníkům bylo brzy jasné, proč cizinec nechtěl zastavit. Nadýchal úctyhodných 2,84 promile. Na místo dorazila státní policie, muž si ale začal stěžovat na akutní bolest břicha a požadoval příjezd sanitky. Muži zákona mu ji proto přivolali a ta ho odvezla do nemocnice. Republiková policie si převzala případ s podezřením na spáchání trestného činu.