Nepropásněte Den otevřených lesů ve Znojmě, máte se na co těšit!

Zdroj: Městské lesy Znojmo

Znojmo – nenechte si druhou květnovou sobotu ujít Den otevřených lesů. Do celorepublikové akce se přidaly i Městské lesy Znojmo, jež pro vás mají nachystanou zajímavou komentovanou procházku. Akce je určena pro celou rodinu, přijďte také!

Před začátkem komentované procházky u hájenky Zálesí uvidíte techniku, která v lese pomáhá. Vyzkoušíte si, jak se připravuje oplocenka, či se dozvíte, jaké jsou běžné druhy lesní zvěře. Poté se vydáte na komentovanou procházku v délce přibližně 2 km. Seznámíte se s průběhem těžby, zalesňováním, ochranou lesa, zkrátka s celým procesem pěstování lesů. Provázet vás bude i lovecký pes, takže se dozvíte i informace z oblasti kynologie a myslivosti. Uvidíte také, jaké škody dokáže zvěř v lese napáchat. A po návratu si můžete za odměnu opéci špekáčky.

Den otevřených lesů se koná v sobotu 13. května 2023, sraz je před hájenkou Zálesí 18 v 9.00. Na procházku vyrazíte v 10.00, předpokládaný návrat je ve 12.00. Po opečení špekáčků akce skončí přibližně ve 13.00. Vstup je zdarma, procházka není vhodná pro kočárky, protože trasa povede i mimo hlavní cesty. Více informací naleznete na webových stránkách Den otevřených lesů.