Opilý cestující převážel nezabezpečené židle, po upozornění chtěl napadnout řidiče

Ilustrační foto

BRNO – S agresivním cestujícím měl co dočinění řidič autobusu, který ho upozornil, aby si zabezpečil převážené židle. To muže rozčílilo natolik, že se ho pokusil napadnout.

Do Židenic přijela hlídka městské policie, které zavolal rozrušený řidič. Ten popsal, že jeden z cestujících převážel dvě židle, které nechal volně položené na podlaze a sám si sedl opodál. Řidič ho upozornil, že musí nábytek přidržovat nebo zajistit tak, aby neohrožoval ostatní cestující. Na to muž zareagoval tak, že začal silně bouchat na přepážku oddělující řidiče od ostatních s úmyslem ho napadnout. To se mu naštěstí nepodařilo. „Brňan nadýchal 2,85 promile, po zklidnění z vozu vystoupil. Za doprovodu partnerky, která se na místo taky dostavila, odešel domů,“ popisuje tisková mluvčí Jana Pokorná. Podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití strážníci oznámili správnímu orgánu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.