VIDEO: Nebezpečně předjížděly před zraky policistů u Nových Mlýnů

Zdroj: Policie JMK

BRNO-VENKOV – Dvě řidičky na hlavním tahu na Vídeň poblíž Novomlýnské nádrže na Brněnsku bezprostředně ohrozily při předjíždění jiné řidiče, Za riskantní manévr jim hrozí roční zákaz řízení a až desetitisícová sankce.

Riskantně se v minulých dnech zachovaly dvě řidičky, které se pohybovaly na hlavním tahu I/52 na Vídeň poblíž Novomlýnské nádrže na Brněnsku. Při předjíždění totiž bezprostředně ohrozily jiné řidiče. Jejich riskantní počínání bylo natočeno kamerou přímo z policejního vozu. Jen shodou šťastných okolností a díky pohotovým reakcím ohrožených řidičů nedošlo k žádné nehodě. V prvním případě sedmatřicetiletá cizinka krátce před desátou večer při předjíždění ohrozila dokonce protijedoucí automobil hlídkujících dálničních policistů. Aby nedošlo ke střetu, byl řidič služebního vozu nucen náhle snížit rychlost a zajet na krajnici. Přistižené ženě byla na místě uložena desetitisícová kauce, kterou ale nezaplatila, proto jí policisté zajistili osvědčení o registraci vozidla.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na stejném místě se podobný scénář odehrál i o několik dnů později. Tentokrát se šedesátiletá žena za volantem pokusila předjet kolonu jedoucích vozidel. Při tomto nebezpečném manévru se ale nestačila včas a bezpečně zařadit do svého jízdního pruhu, přitom ohrozila rovnou několik aut kolem sebe. Po zastavení hlídce sdělila, že špatně odhadla rychlost protijedoucích vozidel. „I v tomto případě se naštěstí nebezpečné předjíždění obešlo bez nehody. Oběma chybujícím řidičkám nyní ve správním řízení hrozí dlouhý zákaz řízení a tučná pokuta,“ konstatoval policejní mluvčí Petr Vala.