VIDEO: Hasiči odčerpávají lagunu vody ohrožující obec Petrov na Hodonínsku

Foto: HZS JMK

HODONÍN – Na okraji obce Petrov na Hodonínsku hasiči celý čtvrtek odčerpávají lagunu vody, která ohrožuje obec. Ve středu se přehnala velká voda a Kromě Petrova zalila povodeň také Radějov, Sudoměřice a Hrubou Vrbku.

Ve čtvrtek ráno vyslali hasiči 4 jednotky znovu do Petrova na Hodonínsku, kde se na okraji obce vytvořila laguna na ploše asi 300 x 150 metrů. Voda do obce natekla vpustí pod železniční tratí a zaplavila přilehlé pole a místní komunikaci.  Ve středu se podařilo pomocí pytlů zatarasit vodě cestu pod železniční trať, laguna však na místě zůstává a je proto potřeba ji odčerpat. Ráno na místo dorazily tři jednotky dobrovolných hasičů a také čerpací kontejner z Tišnova. „Hasiči zahájili odčerpávání vody z laguny a asi 250 metrů dlouhým hadicovým vedením vodu vrací do Radějovky. Vzhledem k tomu, že půjde o dlouhodobý zásah, povolal si řídící důstojník na místo také týlový kontejner. Čerpání vody bude pokračovat i přes noc,“ vysvětlil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.