Festival Uprostřed města bude zážitkem pro celou rodinu

Zdroj: Městské kulturní středisko Vyškov

Vyškov – zahajte turistickou sezonu prvním ročníkem Festivalu Uprostřed města. Představí se vám zde kapely, spolky, amatéři, profesionálové, divadla, koncerty, tanec, workshopy i letní kino, na své si přijdou dospělí i děti. Akci, kterou pořádá Městské kulturní středisko společně s Turistickým informačním centrem Vyškov, si nenechte ujít!

Festival Uprostřed města se koná 26.-27. května 2023. Poslední květnový pátek a sobota nabídnou rozmanitý program. Páteční podvečerní program odstartuje několik úryvků z moderně pojatého filmového muzikálu Ať žijí duchové! v podání Divadla Haná. Po nestárnoucích písních Hajný je lesa pán nebo Každý den přítomné potěší koncert mladé brněnské cimbálové muziky Pajtáš. O vyvrcholení dne se postará letní kino, konkrétně promítání rodinné komedie Děti Nagana o tom, co s několika hrdiny udělali skuteční sportovní hrdinové z památného hokejového vítězství v japonském Naganu.

V průběhu soboty se v centru města postupně vystřídají Django Jet (taneční swing a francouzský gypsy jazz), vyškovská formace Kosmonopol (modern-rock), domácí Pěvecký sbor Antonína Tučapského, žesťoví Muzikanti na tripu, stálice Dark Gamballe (alternativní metal) či kapela Igor Orozovič & Co. Mnozí Igora Orozoviče znají zejména jako herce, on ovšem řadu let i zpívá, skládá hudbu a píše texty. Na pódiu se představí s autorským kabaretním programem.

Těšte se i na stánek infocentra, který nabídne například origami dílnu nejen pro děti. Z výrobků diváků by měla následně vzniknout originální umělecká instalace ve veřejném prostoru. Přítomni se svým programem zde budou i třeba Knihovna Karla Dvořáčka, Maják Vyškov, Hvězdárna Vyškov, Základní umělecká škola Vyškov, či Zoopark Vyškov. Chybět nebude občerstvení a stánky prodejců.