V Bystrci na sebe zaútočili dva psi, muže, který je od sebe odtrhával, jeden z nich pokousal

Ilustrační foto

BRNO – K vyhrocené situaci vyjížděla hlídka městské policie. V parku se porvali dva psi, útok odnesl muž, který se je od sebe snažil odtrhnout.

Svědkyně včera přivolala do Bystrce strážníky a sdělila jim, že došlo k potyčce mezi dvěma psy i jejích majiteli. Jakmile hlídka přijela na místo, situace se už uklidnila. Třicetiletá majitelka jednoho z psů vypověděla, že ho venčila s vodítkem a náhubkem a procházela kolem muže. Ten měl také na vodítku své zvíře. Oba se začali očichávat a následně Brňanův pes zaútočil na psa ženy. Čtyřicátník nezapíral, jen měl na věc jiný názor. Údajně kolem třicetileté ženy procházel a ona si ho chtěla vyfotit, v ten moment jeho pes druhého napadl. Poté ještě přiběhl neznámý muž, který se pokoušel obě zvířata od sebe odtrhnout, což vyústilo v kousanec od psa bez náhubku. Neznámý poté odešel do vchodu, hlídka se ho pokusila kontaktovat. „Pes Brňanky byl zraněn, oba majitelé si vyměnili kontakt a dohodli se na uhrazení nákladů vzniklých ošetřením pokousaného psa. Strážníci ještě zjistili, že majitel nezaplatil povinný poplatek za svého miláčka, čímž porušil vyhlášku města. Věc dořeší úředníci,“ dodává tisková mluvčí Jana Pokorná.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.