Nové lamí miminko láká na návštěvu do Zoo Hodonín

Foto: Zoo Hodonín

HODONÍN – Velké změny mohou návštěvníci hodonínské zoo pozorovat ve výběhu alpak. Lamí stádo Zoo Hodonín je ostříhané a také se rozrostlo o roztomilé lamí miminko.

V hodonínské zoologické zahradě ve výběhu alpak se té nejstarší, téměř šestnáctileté samici, v pondělí 22. května narodilo mládě. Sameček se hned postavil na nohy a začal pít. Na snímcích je brzy po narození a ve výběhu pak třetí den. Stádo je nyní šestičlenné, po přizpůsobení výběhů je chovný samec oddělený. Nedávno se v zoo uskutečnilo také každoroční stříhání alpak, kromě zmíněné samice. Jejich vlna je velmi kvalitní, jemná, hřejivá, odolná a vhodná i pro alergiky. Zvířatům se zároveň odlehčí na horké dny.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Víte, že Zoo Hodonín získala cenu v soutěži Bílý slon za historický prvoodchov toka Deckenova? Druhým místem v soutěži Bílý slon za rok 2022 v kategorii ptáků ocenili Zoo Hodonín nezávislí odborníci. To už je pádný důvod k návštěvě zoo.