Zmatená seniorka (90) zkolabovala na ulici, u sebe měla půl milionu

Foto: MPB

BRNO – Kolemjdoucí, strážníci, záchranáři i lékaři postupně asistovali u devadesátileté ženy, která upadla na chodníku v severní části Brna. Seniorka byla velmi zmatená, u sebe měla větší hotovost, o které nevěděla, co s ní chtěla udělat.

Jakmile obyvatelka severu Brna uviděla, jak stařenka upadla na ulici, vyběhla z domu, přinesla jí židli a zavolala městskou policii. Strážníci se ženou zapředli rozhovor. Tělesně vypadala normálně, nebyla zraněná, mluvila ale velmi zmateně. Stěžovala si na bolest hlavy a závratě, hlídka proto požádala o příjezd sanitky. „Když jsme jí pomáhali najít kartičku pojišťovny, našli jsme u ní několik obálek naditých hotovostí. Žena sama netušila, jak s nimi chtěla naložit, asistovali jsme proto při převozu do nemocnice,“ upřesňuje tiskový mluvčí Jakub Ghanem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Stařenka měla v peněžence pro případ nouze kontakt na syna, ten proto přijel na oddělení. Tam se domluvili, že si hotovost převezme. V přítomnosti hlídky přepočítal částku, která se blížila k půl milionu korun. Strážníci všechny okolnosti i samotné převzetí pečlivě zadokumentovali a žena zůstala v péči lékařů.