Tři tragické nehody na kolejích: Vlak srazil člověka v Brně, dalšího u Rajhradu a u Bzence

ilustrační foto

BRNO, BRNO-VENKOV, HODONÍN – V časovém rozmezí 12 hodin došlo na železnici na jihu Moravy ke třem neštěstím. V pátek odpoledne srazil vlak člověka v Brně-Maloměřicích. V sobotu okolo 9. hodiny dopoledne srazil rychlík člověka na trati z Olomouce do Brna. V noci z pátku na sobotu uviděl strojvůdce vlaku tělo v kolejišti nedaleko Bzence.

Vlak v Brně-Maloměřicích v pátek odpoledne srazil krátce po druhé hodině odpolední člověka. Provoz na trati v úseku Adamov – Brno-Židenice byl na místě přerušený. Policie zjišťovala okolnosti smutné události. V noci z pátku na sobotu strojvůdce z projíždějícího vlaku objevil tělo v kolejišti nedaleko Bzence na trati mezi Hodonínem a Břeclaví, v důsledku toho byl provoz v noci omezen tři hodiny, noční dopravu ale příliš nezdržel.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V sobotu kolem deváté hodiny dopoledne srazil rychlík mezi Rajhradem a Modřicemi dalšího člověka. „Ke srážce došlo v ulici Tovární na území Rajhradu, okolnosti nehody vyšetřujeme,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Vlaky na hlavní trati z Brna do Břeclavi hodinu stály, po hodině byl provoz obnoven po jedné koleji.