Strojírenská výroba 21. století: Spoléhejte na profesionály

Strojírenství je technickou disciplínou, která se zaobírá návrhem, výrobou a údržbou strojů a zařízení. Dnes se jedná o zcela nepostradatelné odvětví, které je důležité pro řadu oborů.

Budoucnost tkví ve strojírenství

Strojírenství lze rozdělit na několik základních podoborů, a to na strojírenství lehké, těžké, střední a dále též investiční a přesné. Stěžejním oborem je zejména střední strojírenství pokrývající výrobní zařízení pro většinu odvětví.

Prudký vývoj strojírenství odstartovala především průmyslová revoluce. V současné době tento obor využívá i moderních poznatků z oblasti mechatroniky, nanotechnologií či biomechaniky. Jde o odvětví, které před sebou má stále velkou budoucnost a značný potenciál rozvoje.

Strojírenství platí za vůbec nejnáročnější technické odvětví. Strojírenská výroba obnáší celou řadu činností. Patří mezi ně pálení, řezání a dělení. Nedílnou součástí je také tvarové zpracování nebo svařování a obrábění.

Strojírenské výrobky mají široké uplatnění

Škála strojírenských výrobků je nesmírně rozmanitá. Zahrnuje jednak malé součástky, jako jsou například spojovací materiály, dále různé nástroje, automobily, letadla až po specifické dodávky na klíč v oboru energetickém, těžebním a dalších oblastech v podobě kompletních celků.

Tvarové výpalky z plechů především urychlují výrobu ocelových konstrukcí. Dále také zpřesňují celkovou toleranci výroby. V současnosti probíhá vypalování především za pomoci CNC laserových strojů, což zajišťuje vysokou přesnost výroby.

Do oblasti tvarového zpracování patří také ohýbání kulatiny, trubek, plechů, tyčí, profilů či jeklů. V rámci zakázkové strojírenské výroby je možné jednak pracovat s materiálem přímo od zákazníka, případně si nechat dodat materiál přímo firmou. Výpočet hmotnosti plechu provedete pohodlně online.

Společnost KT MetSteel nabízí prodej hutního materiálu a komplexní strojírenskou výrobu. Zabývá se výrobou zakázkovou i sériovou.