Koncert klasické hudby vás zavede až do daleké Arménie

PÍSEK – Když zjistíte, že se na jednom místě můžete zaposlouchat do klasických operních árií, lidových písní i arménské hudby, jistě nezůstanete sedět doma. Tento pestrý program pro vás připravily Ani Vardanyan, Eva Mišková a Drahoslava Satorová. Ještě je neznáte? Tak si je pojďme blíže představit.

Ani Vardanyan pochází z Arménie, kde také vystudovala operní zpěv na Hudební akademii v Jerevanu. Nyní žije a koncertuje v Čechách a věnuje se také pedagogické činnosti. Eva Mišková studovala obor příčná flétna na konzervatoři v Českých Budějovicích a Vysokou školu múzických umění v Bratislavě. Po studiích působila v Orquestra do Norte v Portugalsku a je zakladatelkou flétnové třídy na Sultan Quaboos University v Muscatu. Drahoslava Satorová je absolventkou klavírního oboru na Pedagogické fakultě UJEP v Ústí nad Labem a Janáčkově akademii múzického umění v Brně. Věnuje se sólové a komorní koncertní činnosti.

Během večera s příznačným názvem Trio Opera Diva zazní klasické operní árie A. Dvořáka, G. Pucciniho, L. Delibese a dalších autorů, úpravy lidových písní i arménská hudba. Na pestrý program zahrnující skladby sólové i ryze instrumentální se vydejte 16. října v 18 hodin do Svaté Trojice v Písku.