Tradiční betlém ozdobil náměstí

Foto: Oficiální www města Nové Město nad Metují

NÁCHODSKO – V minulém týdnu měly technické služby plné ruce práce, aby na občany na zahájení adventu čekal na náměstí oblíbený betlém. Manipulace s postavami v nadživotní velikosti nebývá jednoduchá a musí se zajistit dlaždicemi.

Na první adventní neděli postavily technické služby na Husově náměstí v Novém Městě nad Metují tradiční Škopkův betlém. Byla tím tak dotvořena sváteční atmosféra náměstí. „Nejedná se vůbec o jednoduchou práci. Malované postavy v nadživotní velikosti jsou poměrně těžké samy osobě, navíc se zajišťují betonovými dlaždicemi. Do rohu náměstí před kostelem Nejsvětější Trojice se postavy rozmisťují dle plánku, přesto je většinou třeba celou kompozici dodatečně upravovat tak, aby byly všechny figury vidět. Ty jsou pak následně nasvětleny. V podloubí byly také postaveny jesličky, nakonec byl prostor betlému vymezen nízkým plotem a veškeré technické prvky přikryty chvojím,“ dodává za město Michaela Mináriková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.