Vyhrožoval na linku 158. Po policistech chtěl stotisíc korun

ilustrační foto

HRADECKO – Za posledním měsíc obdrželi policisté na tísňové lince dohromady 8 telefonátů, ve kterých neznámý muž vyhrožoval, že pokud neobdrží finanční hotovost, tak vyhodí do vzduchu nespecifikovaný objekt. Zřejmě si myslel že se na něj nepřijde, to se ale přepočítal!

„Telefonáty učinil ve třech různých dnech vždy ze stejného čísla a kolem půlnoci. V prvních dvou případech se policistům přes veškerou snahu muže nepodařilo najít. Až ve třetím případě muže, který volal dne 28.11. krátce před půlnocí, dopadli po necelé 1,5 hodině po posledním telefonátu na Riegrově náměstí v Hradci Králové,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté zadrželi 38letého muže, který se na místě k provedeným telefonátům přiznal. Žádné výbušniny ani zbraně či jiné nebezpečné předměty u sebe neměl a ani nikde nenastražil. Hlídce sdělil, že tak učinil kvůli své bezvýchodné situaci.

Hříšník byl podroben dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a ta ukázala 2 promile. Po vyšetření záchytce byl umístěn do policejní cely. Nyní je obviněn z trestného činu vydírání, za což mu hrozí pobyt ve vězení od 6 měsíců do 4 let.