Na obnově sadu se podílely také děti

Foto: Oficiální www města Dvůr Králové nad Labem

TRUTNOVSKO – Kromě pracovníků lesů se začátkem měsíce na obnově ovocných sadů podílely také děti ze základních a mateřských škol, na které poté čekala odměna. Ve výsledku bylo vysázeno zhruba třicet nových stromů.

Ovocný sad u hájenky ve Dvoře Králové nad Labem má od pátku osmadvacet nových ovocných stromků. Na jejich výsadbě se podíleli také žáci MŠ Vítězná i základních škol Schulzovy sady a Podharť. Tři vzrostlé stromy byly ponechány, ostatní byly nahrazeny novými jabloněmi, hrušněmi, švestkami a třešněmi. Po sázení čekala na brigádníky odměna v podobě opékání buřtů a čertovská nadílka od DDM Jednička. „Na jaro příštího roku připravujeme další krok v podobě komunitního sázení užitkových keřů a představení vlastního projektu ´Hájenka´, které nabídne další z možností kvalitního trávení volného času nejen pro školní a předškolní mládež, ale i pro rodiny s dětmi či seniory, včetně možnosti neformálního vzdělávání a rozšíření aktivit zájmových kroužků při DDM Jednička a dalších spolků či budoucích partnerů,“ dodává místostarosta Jan Helbich.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.