Úprava koupaliště si vyžádá stovky tisíc

Foto ilustrační

HRADEC KRÁLOVÉ – V posledních dnech město vybralo uchazeče, který provede všechny práce v rámci revitalizace oblíbeného koupaliště. Hotovo by mělo být do příští sezóny, návštěvníci se dočkají nových prolézaček či houpaček.

Chystá se přeměna areálu koupaliště Flošna, práce by si měly vyžádat investici ve výši dvou a půl milionu korun. Vše by mělo být hotové v dubnu příštího roku, aby mohly být novinky občanům představeny již v letní sezóně. Mělo by dojít k zastínění u dětského bazénu nebo instalování kolotočů, houpaček či prolézaček. Dojde také k navýšení kapacity lehátek a laviček. „Stávající dětské hřiště bude přesunuto do prostoru mezi restaurací a hřištěm pro plážový volejbal. Tuto lokalitu vybral provozovatel koupaliště, Správa nemovitostí Hradec Králové, záměrně, aby bylo hřiště více ve stínu a zajistilo tak vyšší komfort malým návštěvníkům. Kromě jeho přesunu bude hřiště také rozšířeno a přibydou tam herní prvky,“ dodává za město Pavel Vrbický.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.