Čtvrt miliardy půjde na nový stadion

Foto: Oficiální www města Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Město bude v příštím roce investovat okolo půl miliardy korun, z toho polovina financí je určena na dostavení fotbalové arény. Pokračovat budou i další dvě rozsáhlé úpravy škol.

Největší investiční akcí v příštím roce bude pro královéhradeckou metropoli dokončení multifunkčního fotbalového stadionu. Půjde o částku zhruba dvě stě padesát milionů korun, což je polovina částky, se kterou se počítá na investice. Rozsáhlou rekonstrukcí dále prochází i ZUŠ Střezina a ZŠ Úprkova. „Zařazeny byly také nové záměry v objemu téměř dvaadevadesát milionů korun například komunikace K Potoku v Březhradě, vodovod v ulici Říčařova či dokončení kanalizace v Pardubické ulici. U několika akcí došlo na základě nových cenových nabídek k navýšení rozpočtu tak, aby mohla být daná investice v příštím roce dokončena, nebo aby mohla pokračovat,“ dodává za město Lukáš Řádek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.