Vánoční dárek pro řidiče přichází, centrum je opět průjezdné

Foto: Oficiální www města Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Důležitá křižovatka v centru královéhradecké metropole prošla přeměnou a nyní je pro řidiče znovu otevřena. Náklady na rekonstrukci jdou do desítek milionů korun.

Téměř tři čtvrtě roku procházela rekonstrukcí křižovatka Fortna v centru města. Přilehlý dopravní terminál získal moderní vzhled, přibyly také nové autobusové zálivy. Novinkou pro řidiče bude pak kruhový objezd. V pátek 16. prosince se úsek občanům opět otevřel. Náklady na celkovou rekonstrukci se pohybují ve výši přes šedesát milionů korun, velkou část financí se podařilo pokrýt z dotací. „Řidiči se na objízdných trasách museli někdy potýkat se zdržením a hustým provozem, což by se nyní mělo výrazně zlepšit. Úpravami křižovatky Fortna i navazující ulice Ignáta Herrmanna se také podařilo splnit zásadní cíl, a to zvýšit bezpečnost a komfort chodců a cyklistů v této lokalitě,“ dodává za město Lukáš Řádek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.