Začíná Vánoční zoo. Nákupem ozdob pomůžete lidem i zvířatům v Africe

foto: Safari Park Dvůr Králové

TRUTNOVSKO – Od zítřejšího dne až do 2. ledna budou brány safari parku mimořádně otevřeny až do 18 hodin, s výjimkou 24. a 31. 12. Pavilony mají otevřeno ještě déle. Začíná totiž tradiční Vánoční zoo. Areál osvítí desetitisíce světel, siluety zvířat nebo dva zlaté baobaby.

V klasické části safari parku jsou největšími lákadly dvě mláďata levharta perského, tučňáci brýloví v průchozím výběhu a mnoho dalších zvířat. Do výběhů vycházejí běžně nosorožci, všechny šelmy, buvoli kaferští nebo zebry bezhřívé. K vidění v teple pavilonů jsou i sloni, žirafy, drilové, šimpanzi a další primáti, všichni plazi Vodních světů a Jedovaté Afriky nebo osádka Ptačího světa.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Vánoční svátky oslavujeme i drobným příspěvkem ke končícímu Mezinárodnímu roku skla, který vyhlásilo OSN. V Zooshopu je pro milovníky afrického designu připravená nová várka zboží BeadWORKS. Jedinečné šperky, ozdoby a další výrobky, které místní komunity vyrábějí přímo v Africe z českých perliček Preciosa, pomáhají lidem a zvířatům,“ říká za Safari Park Dvůr Králové Michal Šťastný.

Peníze z nákupu putují zpět k ženám, které je vyrábějí. Jejich rodiny se díky příjmu mohou chovat ohleduplněji k životnímu prostředí a nemusejí za nejistým příjmem cestovat do větších měst. Prostou přítomností v komunitních rezervacích potom pomáhají bránit pytlákům v pronásledování ohrožených zvířat jako zeber Grévyho, žiraf Rohschildových nebo nosorožců černých.