Úpravy stojí miliony, pomoci mohou dotace

Foto: Oficiální www města Trutnov

TRUTNOV – Kolemjdoucí si nemohli nevšimnout nově opravených cest, původní asfalt vystřídal štěrk a žulové kostky. Revitalizace si letos vyžádala z rozpočtu částku dva miliony korun. Opravy budou pokračovat i v příštím roce.

Letos byla opravena cesta ve spodní části městského parku u Dračí fotnány. Navázalo se tak na předchozí opravy cest z let 2019 a 2021 u pomníku Uffo Horna a Tance smrti. V příštím roce by mělo dojít na nový štěrkový povrch cest v horní části parku, vybudování odvodňovacích žlabů nebo vydláždění hlavní cesty. Celkové opravy cest si vyžádají investici ve výši čtyři miliony sedm set tisíc korun, více jak tři čtvrtiny nákladů by mohly pokrýt dotace. „Snažili jsme se navrátit cestám původní vzhled, který odpovídá památkovému charakteru městského parku. Jen na místech vjezdů do parku jsme z důvodu vyšší zátěže obnovili asfaltový povrch,“ dodává za společnost Lesy a parky Trutnov Jaroslav Semerák.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.