Video: Celostátně hledaný recidivista vyskočil před policisty za jízdy z auta

foto: Policie ČR

JIČÍNSKO – Dvaačtyřicetiletý muž zpestřil policistům novoroční hlídku. Původně zamýšlená běžná silniční kontrola se během chvíle proměnila v pronásledování ujíždějícího vozidla Ford Mondeo. Hříšník nakonec skončil v poutech.

K události došlo krátce po půl třetí odpoledne v Jičíně. V ulici Hviezdoslavova chtěli policisté osobní auto zastavit ke kontrole, na což řidič nereagoval, naopak zvýšil rychlost a pokračoval v jízdě směrem do ulice Máchova. Poté z rozjetého vozidla vyskočil a začal utíkat přes lávku a hráz rybníka Kníže.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Jeden z policistů proto ihned začal muže pronásledovat a opakovaně ho vyzývat k zastavení. Ani na tyto výzvy muž nereagoval, nicméně policista utíkajícího muže po chvilce doběhl, zajistil ho a nasadil pouta,“ komentuje událost policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Po zadržení hříšníka se hlídka vrátila zpět do ulice Máchova k osobnímu vozidlu. To mezitím nekontrolovatelně pokračovalo v jízdě až ke garážím, kde narazilo do stojící Škody Fabia. Fabia měla vlivem nárazu přejet předním kolem nohu 67letého majitele vozidla, který zrovna doléval provozní kapalinu. Zraněný muž byl předán do péče zdravotnické záchranné služby a převezen do nemocnice.

Policisté si zadrženého muže pořádně proklepli a zjistili, že se jedná o 42letého celostátně hledaného recidivistu, na kterého byl Okresním státním zastupitelstvím Mladá Boleslav vydán předchozí souhlas se zadržením. Mimo jiné policisté zjistili, že má muž udělen několikanásobný zákaz řízení. „Přítomnost alkoholu vyloučili policisté provedenou dechovou zkouškou, orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek řidič odmítl, stejně jako lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu,“ dodává policejní mluvčí.

Policisté případ intenzivně řeší, hříšníkovi hrozí až dva roky pobytu za mřížemi. Přitížit mu však ještě více může výsledek lékařské zprávy zraněného sedmašedesátiletého muže.