Dnes vyšli do ulic tři králové

Foto: Oficiální www města Dvůr Králové nad Labem

TRUTNOVSKO – Začátek nového roku se tradičně nese ve znamení Tříkrálové sbírky, která začala tento pátek. Mnoho dobrovolníků vyšlo v kostýmech za doprovodného programu dětí a žáků umělecké školy.

I ve Dvoře Králové nad Labem začala benefiční Tříkrálová sbírka, která bude probíhat až do neděle 15. ledna. V pátek ji symbolicky zahájilo vystoupení dětí z MŠ Drtinova na nádvoří městského úřadu, v podvečerních hodinách pak akce pokračovala slavnostním vystoupením žáků ZUŠ R. A. Dvorského. Zájemci mohou do sbírky přispět jak na bankovní účet, tak i osobně do mobilní kasičky. „Tato sbírka se může uskutečnit jedině za pomoci deseti tisíců dobrovolníků, kteří v kostýmech tří králů putují od domu k domu, přejí vše dobré do nového roku a přinášejí radost a požehnání. Při této příležitosti může každý vhodit libovolnou peněžní částku do zapečetěné kasičky,“ dodává za město Jan Skalický.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.