Město bude vlastníkem pověstné minerálky

Foto ilustrační

NÁCHOD – Chystají se pokračovat v lázeňství, dalším krokem jsou mu zase o kus blíž. Vlastník známé ochranné známky IDA se rozhodl ji převést na město Náchod.

Město již delší dobu podniká kroky k obnově lázeňství v Náchodě – Bělovsi, v současné době se rozhodlo odkoupit všechny ochranné známky IDA. Ta má nového vlastníka od listopadu roku 2022, jedná se o sedm ochranných známek, konkrétně Běloveská kyselka z pramene IDA, Léčivá voda IDA, Minerální voda IDA, Běloveská kyselka IDA, IDA , Léčivá voda IDA a Minerální voda IDA. Investice se pohybuje ve výši sedm set tisíc korun, částka bude rozdělena do dvou splátek. „Město Náchod je jediným oprávněným uživatelem vody z vrtů IDA a nikdo jiný tak tuto minerálku nabízet nemůže. Přípravy na zahájení čerpání této oblíbené minerálky již byly zahájeny a nejen občané Náchoda se na ni tak mohou těšit již v tomto roce po znovu zprovoznění prameníku v areálu Velkých lázní. Tímto, de facto historickým, krokem dojde ke sjednocení vlastnictví lázní a značky IDA v rukou města Náchoda, které se tak opět stává významným lázeňským městem,“ dodává za město Nina Adlof.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.